De groeilanden zijn bezig aan een indrukwekkende beursrally en dat heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers terugkeren naar de markten die de afgelopen jaren keihard zijn afgestraft. Want sinds de uitbraak van de financiële crisis waren het met name de aandelen van groeilanden die gedumpt werden.

In het jaar 2015 kregen de groeilanden nog flinke tikken te verduren toen er tegenvallende macrocijfers over de Chinese economie verschenen. Maar, destijds konden beleggers goede koopjes doen, want vanaf het jaar 2016 belandden de groeilanden binnen een indrukwekkende beursrally. Die rally is tot op de dag van vandaag nog actief en we hebben op dit moment met een historische gebeurtenis te maken.

Groeilanden beschikken nog steeds over potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de grootste groeilanden ETF (EEM) recent door de weerstandslijn is gebroken. Deze weerstandslijn was al sinds het jaar 2007 actief en wist de afgelopen jaren meerdere keren te zorgen voor nieuwe correctieve bewegingen.

Ondanks het feit dat de groeilanden dus al sinds het begin van 2016 in de lift zitten, hoeft dat niet te betekenen dat de rally binnenkort ten einde gaat komen. Gezien de opwaartse uitbraak zullen de voorzichtige beleggers immers nu pas de markt betreden. En in tegenstelling tot de meeste Westerse indices, beweegt deze groeilanden ETF nog steeds onder de top van 2007.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER