Apple was een van de uitblinkers van de afgelopen beursweken. De smartphonegigant wist tijdens de afgelopen handelsdagen vriend en vijand te verrassen door flink in waarde te stijgen. Deze stijging wist zelfs te leiden tot meerdere recordkoersen. Liggen er helemaal geen beren meer op de weg?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is de situatie van het aandeel Apple in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat het aandeel sinds het jaar 2016 enorm hard in waarde is gestegen. Toch is op deze grafiek ook zichtbaar dat de maandgrafiek de Apple-beleggers probeert te waarschuwen voor een eventuele correctie. We bewegen op dit moment namelijk tegen de weerstandslijn aan die sinds het jaar 2012 al actief is.

Moeten Apple-beleggers wat winsten van tafel nemen?

Deze weerstandslijn is op dit moment niet de enige beer die op de weg ligt. Op deze grafiek is namelijk ook te zien dat de RSI-indicator roet in het eten probeert te gooien. De RSI-indicator ondersteunt de huidige rally op dit moment niet, want het noteert lager dan tijdens de voorgaande twee toppen het geval was.

Binnen de technische wereld wordt er in dit geval gesproken van zogenoemde ‘negatieve divergentie’. De koers weet namelijk hogere regionen te bereiken, terwijl de RSI-indicator bezig is aan een serie van lagere toppen.

Is dit het ideale moment voor de Apple-beleggers om wat winsten van tafel te nemen?