De afgelopen maanden hebben de aandelenmarkten de stijgende trend van de afgelopen jaren weten voort te zetten. Sterker nog, deze Bull Market is dit jaar in een versnelling geraakt. Zowel in Amerika als in Europa regent het recordkoersen. Het gevolg hiervan is wel dat de beweeglijkheid is teruggezakt tot een absoluut dieptepunt.

De afgelopen jaren zijn er heel wat dappere beleggers geweest die durfden te speculeren op een serieuze daling op de markten. En elke keer dat het er op leek dat de markten van richting zouden gaan veranderen, sloegen de stieren terug. Inmiddels hebben heel wat beleggers het veld moeten ruimen.

Beweeglijkheid neemt verder af

Dat we op het gebied van beweeglijkheid te maken hebben met een bijzonder jaar, is op de bovenstaande staafgrafiek terug te zien. Op deze grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de gemiddelde dagelijkse beweging bij de toonaangevende volatiliteitsindex (VIX) is gedaald tot 4,5%. En dit is relatief gezien een erg laag gemiddelde, want voor het laatst hadden we in het jaar 2009 te maken met een dergelijke lage notering.

Is dit de stilte voor de storm?

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>