De koperprijs heeft twee geweldige jaren achter de rug liggen. Aan het begin van 2016 wist de koperprijs een stevige bodem neer te zetten en vanaf dat punt gemeten is de koperprijs met meer dan 60% in waarde gestegen. Niet vreemd dat steeds meer beleggers koper op hun beleggersradar krijgen. Toch is dit misschien niet het ideale moment om ‘Bullish’ gestemd te zijn.

Chris Kimble, technisch analist bij KimbleCharting, heeft de situatie rondom de koperprijs uitgebreid geanalyseerd. Hij komt tot de conclusie dat er op dit moment sprake is van extreem optimisme. Normaal gesproken zouden beleggers geneigd zijn om te zeggen dat een optimistische stemming alleen maar goed is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Wordt er binnenkort een nieuwe top gezet bij de koperprijs?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat we op dit moment te maken hebben met een notering van rond de 80 als het gaat om de meting van het optimisme onder de beleggers. Dit is de hoogste notering sinds het jaar 2011. En juist in dat jaar wist de koperprijs destijds een stevige top neer te zetten. Uiteindelijk volgde er een daling van meer dan -60%.

Voor de koopjesjagers onder ons is dit dus niet het ideale moment om in te spelen op een stijgende koperprijs. Tenminste, als we kijken naar de extreem hoge notering bij de optimisme-indicator.

De volgende sector die 1.000% of meer kan stijgen

Dit lijkt verdacht veel op een perfect storm. In de komende 2 jaar, zijn er gewoon teveel uraniumpartijen die belang hebben bij een hogere prijs. En met deze kleine markt, geven wij geen enkele producent ongelijk. Dit kan een explosieve markt worden waarbij beurskoersen die 1.000% of meer stijgen geen uitzondering vormen.

Ontdek hier de Grondstoffen Rapport URANIUM SPECIAL met 3 Uranium Kooptips