Tijdens de zomermaanden augustus en september heeft de euro een aantal weken mogen genieten van een stand boven koers $ 1,20. Toch heeft de Europese valutamunt de afgelopen weken wat terrein moeten inleveren en op technisch gebied is er zelfs een gevaarlijk toppatroon verschenen.

Verbetering van de Amerikaanse macrocijfers en tevens de hoop op de verkiezingsbeloftes van Trump wisten de afgelopen tijd te zorgen voor een waardestijging van de dollar. Draghi wist er recent voor te zorgen dat de euro nog een klap te verduren kreeg. Draghi liet namelijk tijdens zijn maandelijkse rentebesluit weten dat de ECB ook in de toekomst er alles aan zal doen om de Europese economie te blijven ondersteunen. Dit was een veel mildere toon dan op gerekend werd.

Gaat de euro een stevige top neerzetten?

J.C. Parets van All Star Charts heeft de grafiek van de euro/dollar onder de loep genomen. En uit zijn analyse komt duidelijk naar voren dat de euro bezig is met het vormen van een gevaarlijk toppatroon. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat we op dit moment te maken hebben met een zogenoemd ‘hoofd-en-schouderpatroon’. Een dergelijk toppatroon wordt binnen de technische wereld als zeer betrouwbaar bestempeld.

Zal de euro in de toekomst nog meer klappen moeten gaan incasseren?