De goudprijs wist in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten om vervolgens flink in waarde te dalen. Het gele edelmetaal is echter niet de enige die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Vanaf het jaar 2011 heeft de Japanse Yen immers ook de wind van voren gekregen. Ook heeft de Yen het de afgelopen weken niet bepaald gemakkelijk gehad. Wat betekent dit voor de goudsector?

De goudprijs staat al een aantal weken flink onder druk. Het edelmetaal noteert nog steeds boven de slotstand van 2016, maar het sentiment is er de afgelopen weken niet bepaald op vooruit gegaan. Aangezien de goudprijs sterk correleert met de Japanse Yen is de prestatie van de Japanse munt van groot belang.

Goudmijnaandelen moeten deze steunlijn in leven houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.C. Parets, is te zien dat de Japanse Yen recent de steunlijn neerwaarts heeft doorbroken. Daarnaast is op deze grafiek te zien dat de junior goudmijnaandelen zijn aangekomen bij de steunlijn die al het gehele jaar actief is.

Gezien de correlatie die de Japanse Yen heeft met de goudsector, voorspelt dit weinig goeds voor de goudsector. Maar, zolang de steunlijn nog in leven is hebben nog steeds de goudstieren de regie in handen. Het moge duidelijk zijn dat de komende handelsweken van cruciaal belang zijn voor de goudsector.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!