Het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank wist gisteren op de Europese markten te zorgen voor een flinke prijsval. Zoals verwacht werd de rentestand in Amerika met een kwartpunt verhoogd, maar Yellen maakte een onzekere indruk. Met name op het gebied van inflatie lijkt ze een andere mening te hebben dan de gemiddelde econoom.

Alle grote Europese indices sloten gisteren de handelsdag met rode cijfers af. Beleggers reageerden daarmee op de toespraak van Yellen. Tijdens deze toespraak liet de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank onder andere weten dat de Amerikaanse economie nog steeds goed op schema ligt. Toch laten de meest recente macrocijfers een heel ander beeld zien.

Yellen weet te zorgen voor daling op Europese markten

eu-markten

De prijsval van gisteren wist in ieder geval te zorgen voor een bijzonder moment voor de Stoxx 600 index. Deze Europese index wist namelijk voor het eerst dit jaar onder de 50-daags Moving Average te komen. Voor het laatst zagen we een dergelijke beweging in december 2016.

Normaal gesproken hechten traders een grote waarde aan deze 50-daags Moving Average. De beweging van gisteren laat in ieder geval zien dat de enorme stijging van de afgelopen weken niet vanzelfsprekend is.