Bulle_und_Bär_Frankfurt

De afgelopen maanden hebben de Europese aandelen een stuk minder goed gepresteerd dan de Amerikaanse aandelen. Als gevolg van de verbeterende Amerikaanse economie stegen de Amerikaanse aandelen de afgelopen maanden flink in waarde. De situatie in de Eurozone is inmiddels bij iedereen wel bekend. We hebben te maken met een zeer lage inflatie en wanneer deze inflatie verder daalt, zouden we te maken kunnen krijgen met deflatie. Uiteraard is dat een doemscenario wat we het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Als gevolg van de zwakke Europese economie hebben de Europese bedrijven het moeilijk. De afgelopen jaren konden zij vaak de verwachtingen van de waarnemers niet waarmaken en als gevolg daarvan ontbrak de euforische stemming op de Europese beurzen.

Europese aandelen kunnen gaan knallen

Toch lijken we wel eens heel dicht bij de ommekeer te kunnen zijn. De Europese aandelen hebben nog genoeg schade in te halen en zodra deze schade wordt ingehaald kunnen de koersen van de Europese aandelen ook flink in waarde stijgen.

europese-aandelen-kansen

Op de grafiek hierboven is te zien dat het verschil tussen de winsten bij de Amerikaanse en de Europese bedrijven de afgelopen jaren groter is geworden. We zien echter ook dat de Europese bedrijven bezig zijn met het maken van een bodem. Gezien deze grafiek zouden de Europese aandelen de komende maanden wel eens een stuk beter kunnen gaan presteren dan de Amerikaanse aandelen. Als belegger houden we de ontwikkelingen uiteraard heel goed in de gaten. Bent u op zoek naar rendement? – Download de gratis Trading Almanak