De Franse kiezers hebben de afgelopen weken de nieuwe premier van Frankrijk, Emmanuel Macron, een grote dienst bewezen. Macron wist de concurrentie ruim te verslaan en hiermee heeft ook Frankrijk een halt toegeroepen aan het groeiende nationalisme. Marine Le Pen heeft de Franse kiezer niet weten te overtuigen om voor haar te gaan.

Binnen Europa is er uiteraard met veel plezier gekeken naar de Franse verkiezingen. Eigenlijk vanaf de eerste Franse verkiezingsronde in april werd al duidelijk dat Macron aan de winnende hand was. Waarschijnlijk is het economische herstel binnen de Eurozone Marine Le Pen niet ten goede gekomen.

Franse aandelen presteren beter dan de Europese hoofdindex

Ook op de beursvloer werd er meermaals opgelucht gereageerd op de Franse verkiezingsuitslagen. Aan het begin van dit jaar waren er nog genoeg beleggers te vinden die hun Franse aandelen van de hand deden als gevolg van de naderende Franse verkiezingen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er op dit moment met name sprake is van optimisme op de Franse beursvloer. Zo is te zien dat de CAC 40 index vanaf de eerste Franse verkiezingsronde structureel beter heeft gepresteerd dan de Stoxx 600 index. Het is dus duidelijk dat de beleggers nu weer een belegging in Franse aandelen aandurven.