FugroFugro krijgt vandaag een tik op de beurs. Reden: de eigen prognoses niet behaald. De koersdaling van circa 6 procent valt nog mee gezien het matige nieuws waarmee de bodemonderzoeker kwam. Koopjesjagers opgelet!

Het gaat bij bodemonderzoeker Fugro niet geweldig. Vanochtend bleek dat het bedrijf de eigen prognoses voor omzet en winst niet wist waar te maken. Dat kan gebeuren, maar zorgelijk is dat het bedrijf die verwachting in november nog eens herbevestigde. Dat roept direct wat vraagtekens op over de kwaliteiten van het management informatie systeem en maant tot enige terughoudendheid. Als we naar de performance van Fugro over de afgelopen twaalf maanden kijken en we vergelijken die met de AEX, dan zien we dat Fugro behoorlijk is achtergebleven. De AEX won over de afgelopen twaalf maanden circa 15 pocent. Fugro is over diezelfde periode 7 procent gedaald. Dat zijn toch forse verschillen

Fugro: achterblijver om op te pakken?

Fundamenteel scoort Fugro is onze optiek tijdelijk een kleine min. En dit dan vooral op basis van het matige gebeuren van vanochtend. ‘Duur’ is het aandeel namelijk zeker niet te noemen en de financiële positie van het concern is sterk. Daarbij legt het dividendrendement van afgerond 4 procent een aardige bodem onder de koers. Het moge duidelijk zijn dat het sentiment ook geen plus scoort. Beleggers zijn duidelijk weinig tevreden met de concernprestaties en de underperformance van het afgelopen jaar heeft wel enige grond. Dat is in de achteruitkijkspiegel, interessanter is natuurlijk wat beleggers de komende tijd kunnen verwachten en of hier een interessante trading mogelijkheid ontstaat voor het Trading Rapport. Daarvoor pakken wij de tweejaars grafiek van Fugro er even bij.

Grafiek Fugro:  Fugro chart -1-

Echt stabiel kan de koersontwikkeling van Fugro niet genoemd worden al is de bandbreedte van de afgelopen twee jaar ook niet dramatisch groot tussen de ruwweg €35 en €55. Het aandeel noteert op het moment van schrijven circa €39. En dat is een ongunstig entry level. Er lig weliswaar enige steun rond de €38, maar solide steun wacht (pas) bij €35. De nodige weerstand ligt bij €45 dus de huidige koers zit daar ongeveer tussenin.

Dat betekent dat er voor het Trading Rapport even niets te halen valt. De ruimte omlaag is te beperkt om een short positie te overwegen. De upside is weliswaar wel aantrekkelijk genoeg: circa €6 oftewel rond de 15 procent, maar dar achten wij het te vroeg voor. Fugro zal eerst solide bodemvorming moeten laten zien. Dat kan rond het steunniveau van €38 liggen. Mocht dat koersniveau ergens volgende week gehaald worden, dan overwegen wij een trade, waarvan wij u dan uiteraard direct op de hoogte zullen stellen. Houdt het steunniveau op €38 geen stand, wat wij overigens niet direct verwachten, dan vormt de solide geachte steun op €35 een fraai entry level. Idealiter krijgt Fugro nog een klein tikje begin volgende week, allicht op basis van enkele downgrades van de grote zakenbanken. Dan valt er tussen de €37 – €37,50 een mooie long trade op te zetten in Fugro.

>>>Het gratis Trading Rapport verschijnt volgende week<<<