Voor de dollar was het jaar 2017 een jaar om snel te vergeten. De Amerikaanse munt moest veel terrein inleveren en dat was iets wat maar weinig analisten hadden zien aankomen. Aan het begin van 2017 werd immers nog gesproken over een eventuele pariteit die de dollar met de euro zou gaan bereiken. Voor de goudprijs was de dalende dollar een flinke opsteker.

De goudprijs kende, in tegenstelling tot de dollar, wel een prima jaar. Het gele edelmetaal wist met dubbele cijfers te stijgen en met name de ‘eindsprint’ was indrukwekkend. Mocht de dollar de komende maanden zwak blijven liggen, dan kan dit erg goed zijn voor de goudprijs. Tenminste, dat is de verwachting van technisch analist Chris Kimble.

Goudstieren hopen op een verdere zwakte van de dollar

Door middel van de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, probeert Kimble ons te overtuigen van zijn bewering. Op deze grafiek heeft hij in kaart gebracht dat de goudprijs tussen het jaar 2000 en 2011 te maken had met een ongekende rally. In diezelfde periode wist de dollar juist flink waarde in te leveren. Toen de dollar in het jaar 2011 een stevige bodem wist te produceren, draaide de rollen om. Vanaf dat moment keerde de goudprijs richting het zuiden.

Samenvattend maakt deze grafiek duidelijk dat er een sterk verband is tussen de goudprijs en de dollar. Op dit moment is er op de grafiek van de dollar een zogenoemd hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar en dat patroon staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijk toppatroon. Gezien de grafiek zou het voor de goudprijs een flinke opsteker zijn als de dollar zwak blijft liggen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER