Een aandeel dat de afgelopen jaren vriend en vijand heeft weten te verrassen is Facebook. De sociale-mediagigant heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een ware adverteermachine is. Tijdens de beursgang werd er nog behoorlijk sceptisch gedaan over de toekomst van Facebook, maar Zuckerberg heeft de afgelopen jaren al die twijfels weggenomen.

Volgens sommige mensen is Zuckerberg een van de belangrijkste personen in de wereld. Door het platform van Facebook kan immers nieuws in alle hoeken van de wereld bereikt worden. Dat is ook een van de missies van de oprichter van Facebook: de hele wereld voorzien van internet. Ondanks de beursgang van Facebook heeft Zuckerberg geen zeggenschap verloren. De CEO van Facebook was namelijk zo verstandig om zichzelf aandelen toe te kennen die beschikken over speciale zeggenschap. Op deze manier houdt hij de touwtjes volledig in eigen handen.

Gaat het aandeel Facebook van koers veranderen?

Ondanks het feit dat het aandeel Facebook ten opzichte van 5 jaar geleden op dit moment meer dan 800% hoger noteert, is het aandeel tussentijds ook blootgesteld aan de nodige serieuze correcties. Deze correcties liepen in sommige gevallen zelfs op tot -60%.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van See It Market, is te zien dat Facebook wellicht opnieuw te maken gaat krijgen met een serieuze correctie. Het aandeel heeft immers onlangs de weerstandslijn bereikt die sinds het jaar 2012 al van kracht is. En tijdens de voorgaande keren dat dit gebeurde, werden we geconfronteerd met correcties variërend van 15 tot 60 procent.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger