De vier belangrijkste Amerikaanse aandelen zijn volgens de kenners Apple, Amazon, Facebook en Alphabet (moederbedrijf van Google). Alle vier deze aandelen hebben de afgelopen jaren goede zaken weten te doen op de beursvloer. Volgens sommige mensen kunnen deze aandelen gezien worden als de ‘kartrekkers’ van deze Bull Market. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan kunnen er slechte tijden op komst zijn.

Volgens statistieken hebben Apple, Amazon, Facebook en Alphabet samen een belang van 34% in de totale Nasdaq 100 index. Daarnaast is het belang in de S&P 500 index bijna net zo indrukwekkend, want die bedraagt 10%. We mogen dus wel zeggen dat een serieuze correctie bij deze aandelen een groot effect kan gaan hebben op de prestaties van de bovengenoemde Amerikaanse indices.

Deze 4 Amerikaanse aandelen zijn van cruciaal belang

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, is te zien dat Apple, Amazon, Facebook en Alphabet het op dit moment behoorlijk moeilijk hebben. Apple is eigenlijk sinds de lancering van haar nieuwe iPhone-lijn van koers veranderd en Amazon en Alphabet hebben het al langere tijd zichtbaar moeilijk. Ook Facebook lijkt zich bij dit rijtje toe te gaan voegen, want het aandeel heeft onlangs een dubbele top neergezet.

Mochten deze technologieaandelen de huidige tegenvallende trend voortzetten, dan kan dit grote gevolgen gaan hebben voor Wall Street. Het is dus de moeite waard om deze aandelen nauwlettend in de gaten te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)