Afgelopen week werd er weer volop feest gevierd op de beursvloer. Op Wall Street werden er opnieuw nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Ook in Europa werd het feestje meegevierd. Zo wist de Duitse index (DAX) ook een nieuwe recordkoers te bereiken. De magische grens van 13.000 punten is niet ver meer van ons verwijderd. Houdt deze trend stand?

Als we een blik werpen op de grafieken van de Westerse indices dan zijn er op de grafieken geen enkele indicaties af te lezen van alle spanningen die er in de wereld aanwezig zijn. Elke correctie wordt op dit moment door de beleggers aangegrepen om nieuwe posities in te nemen. Als we even rationeel nadenken dan zouden we kunnen zeggen dat dit niet bepaald een gezonde situatie is. Zeker gezien het feit dat deze stierenmarkt al meer dan 8 jaar oud is!

Krijgt de DAX te maken met een flinke daling?

Volgens Northman Trader is de kans aanwezig dat we binnenkort te maken gaan krijgen met een trenddraai bij de Duitse index. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat de DAX index op dagbasis vorige week te maken kreeg met een RSI-koers van boven de 80. En op deze grafiek zijn ook de voorgaande keren dat we te maken hadden met een RSI van boven de 80 afgebeeld.

Onder andere zaten hier de toppen van 2000, 2007 en 2015 bij. We weten allemaal nog wel hoeveel schade deze toppen wisten aan te richten. Voorzichtigheid lijkt dus juist nu geboden te zijn.