Voor de meeste technologie- en internetaandelen is het jaar 2017 een uitstekend jaar geweest. Juist in tijden van economische voorspoed hebben beleggers een voorkeur voor deze zogenoemde ‘groeiaandelen’ en dat is tijdens de afgelopen maanden wel weer bewezen. Toch breekt er een spannende tijd aan.

Indien beleggers willen investeren in technologie- en internetaandelen wordt dit vaak gedaan via een belegging in de Nasdaq Composite index. Deze index omvat alle aandelen die genoteerd zijn aan de NASDAQ. Door middel van een belegging in deze index investeert u dus indirect in talloze technologie- en internetaandelen.

Nasdaq Composite index beweegt aan de bovenkant van een 20-jarig trendkanaal

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Nasdaq Composite index de afgelopen jaren enorm heeft weten te profiteren van het optimisme onder de beleggers. Sinds de start van deze Bull Market, in het jaar 2009, is deze index vervijfvoudigd. Een prestatie om trots op te zijn dus.

Op deze grafiek is echter ook te zien dat er een spannend moment is aangebroken. Op dit moment beweegt de Nasdaq Composite index namelijk aan de bovenkant van het trendkanaal dat al 20 jaar actief is. Het is voor de stier dus noodzakelijk om juist op dit moment niet te verzwakken. Mocht dat wel gebeuren, dan lijkt de weg naar veel lagere koersen open te liggen.