De toonaangevende beursindex voor internet- en technologieaandelen – de Nasdaq 100 index – moest tijdens de afgelopen dagen een pas op de plaats maken. Toch is deze correctie niet noemenswaardig te noemen op het moment dat het grotere plaatje bekeken wordt. Ondanks deze ‘onschuldige correctie’ zijn er twee toonaangevende internetaandelen die ons proberen te waarschuwen.

Twee internetaandelen die tijdens de afgelopen maanden enorm goede zaken hebben gedaan, zijn zonder meer Facebook en NVIDIA. Toch noteerde Facebook tijdens het dieptepunt op dinsdag meer dan 8% lager dan haar hoogtepunt die een week daarvoor werd neergezet. NVIDIA deed het met een daling van meer dan 17% zelfs nog iets slechter dan de social media gigant.

Kondigen deze twee internetaandelen het einde van dit tijdperk aan?

The Lyons Share deelde onlangs twee grafieken van deze toonaangevende internetaandelen. Op de eerste grafiek is het koersverloop van Facebook in beeld gebracht. Op logaritmische schaal gemeten noteert Facebook op dit moment onder de steunlijn die al sinds het begin actief is!

Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van The Lyons Share, is de situatie bij techgigant NVIDIA in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat ook dit aandeel recent afstand heeft gedaan van de steunlijn die wist te resulteren in een werkelijke monsterstijging.

Geven deze twee internetaandelen aan dat het tijdperk van stijgende beurskoersen binnenkort ten einde komt?