Een week geleden waren er maar weinig beleggers die hadden gerekend op een serieuze correctie. Toch is het noodlot deze week toegeslagen. De beweeglijkheid op de markten is weer volledig terug en als gevolg daarvan hebben de stieren een pas op de plaats moeten maken. Wij hebben een grafiek gevonden die angstaanjagende overeenkomsten vertoont met de jaren 1999 en 2008.

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft de grafiek van de Dow Jones Transport index onder de loep genomen. Deze index wordt vaak gezien als voorloper op de andere Amerikaanse indices. De Dow Jones Transport index vertoont echter een beeld dat niet bepaald een geruststellend gevoel geeft.

Krijgen we te maken met een grote beursdaling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat we tijdens de twee voorgaande grote toppen te maken hadden met een zogenaamde ‘driehoeksformatie’ bij de Dow Jones Transport index. Ook op dit moment staat er een dergelijk patroon op de grafiek geprent en op het moment dat de steunlijn breekt, ziet de toekomst er niet bepaald rooskleurig uit. Het is dus de hoogste tijd om alvast wat ‘voorzorgsmaatregelen’ te nemen.

Bent u goed beschermd tegen een grote beursdaling?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)