mcdonalds

De naam McDonalds zal waarschijnlijk bij iedereen wel bekend voorkomen. Vooral onder de jeugd is dit fastfoodketenbedrijf erg populair. Op nummer 1 staat uiteraard de beroemde ‘Big Mac’. In haar eigen thuisland presteert McDonalds de laatste jaren echter niet zo goed. De afgelopen jaren is de concurrentie voor heel wat bedrijven toegenomen. Dit heeft vooral te maken met de ambities die de mensen tegenwoordig hebben. Eerder kreeg je voornamelijk een bedrijf in handen wanneer je dit kon overnemen van een familielid. In deze tijd is het echter heel gemakkelijk om een eigen bedrijf te beginnen. McDonalds was jarenlang onaantastbaar in Amerika. De verkopen stegen flink in waarde en uiteindelijk koos McDonalds er voor om ook in andere landen te gaan opereren. Dit was zeker geen slechte beslissing; de hamburgers werden ook in de meeste andere landen met open armen ontvangen.

Goede tijd voor McDonalds voorbij?

Aan alle goede tijden komt echter ook altijd een keer een einde. In Amerika heeft McDonalds last van de stijgende verkopen van onder andere Burger King. De verkopen van McDonalds zijn in Amerika de afgelopen vijf jaar in een rap tempo gedaald en dat gaan wij u toelichten door middel van een grafiek.

verkopen-mcdonalds

Op de grafiek hierboven is te zien dat het op dit moment niet zo lekker loopt met McDonalds. De verkopen zijn de afgelopen jaren in een rap tempo gedaald en het is nog maar de vraag of er binnenkort een eind aan deze trend gaat komen. Het nieuws rondom McDonalds kunnen we daarom maar beter goed in de gaten houden. Bent u op zoek naar rendement? – Download de gratis Trading Almanak