Apple wist tijdens het afgelopen jaar met een kleine 50% in waarde te stijgen. Hiermee wist de smartphonegigant het een stuk beter te doen dan de Dow Jones en de S&P 500 index. We mogen dus wel spreken van een uitstekende prestatie van Apple. Toch biedt deze stijging geen enkele garantie voor de toekomst.

Apple wist in het jaar 2017 in positieve zin te verrassen. De smartphonemaker wist de beleggers te verrassen met opbeurende bedrijfsresultaten en daarnaast werden de aankondigingen van nieuwe iPhones ook erg goed ontvangen. Wat dat betreft was het dus ook niet vreemd dat steeds meer beleggers hun weg wisten te vinden naar het aandeel Apple. Toch is het verstandig om niet ‘blind’ in te stappen.

Komt er een einde aan de goede reeks van het aandeel Apple?

E. Cantoni, specialist in het herkennen van patronen, heeft de grafiek van Apple onder de loep genomen. En uit zijn analyse komt naar voren dat er op dit moment sterke overeenkomsten zijn met een eerdere periode.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat het koersverloop van Apple sterk overeenkomt met het koersverloop dat we zagen in de periode 2012-2015. Uiteindelijk werd het aandeel in het jaar 2015 geconfronteerd met een flinke correctie dat zelfs op wist te lopen tot -30%.

Gezien de sterke correlatie tussen beide perioden, is het verstandig om het koersverloop nauwlettend in de gaten te houden. Mocht deze correlatie standhouden, dan zouden we binnen enkele maanden geconfronteerd kunnen worden met een flinke correctie.