De meeste Westerse aandelenmarkten zitten gevangen in een stijgend trendkanaal. En dit trendkanaal weet er al jaren voor te zorgen dat we telkens weer hogere regionen weten te bereiken. Het jaar 2017 was op dat gebied een uitzonderlijk goed jaar. Toch ziet de huidige rally er behoorlijk gevaarlijk uit.

De mannen van Real Investment Advice hebben de rally bij de S&P 500 index onder de loep genomen. En de ervaren deskundigen komen tot de conclusie dat de toonaangevende Amerikaanse index op dit moment behoorlijk uit de pas loopt.

Is deze rally houdbaar?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Real Investment Advice, is te zien dat we sinds het begin van deze Bull Market (2009) drie keer te maken hebben gehad met een doorbraak uit de hoofdtrend. Dit was twee keer aan de bovenkant en één keer aan de onderkant het geval. De twee meest recente keren vinden we terug in het jaar 2014/2015 (bovenkant) en 2016 (onderkant).

De huidige fase binnen de Bull Market beweegt al sinds het begin van 2017 buiten de ‘hoofdtrend’ die de mannen van Real Investment Advice als maatstaf nemen. Deze keer is de uitbraak nog aanzienlijker dan in het jaar 2014/2015 het geval was. Wat dat betreft mogen we dus wel zeggen dat er sprake is van de nodige ‘overspannenheid’.

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>