Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen of de huidige marktbeweging nog ‘gezond’ te noemen is. Sinds het jaar 2009 hebben we al te maken met een stijgende trend op de aandelenmarkten en historisch gezien is dit een van de langste stierenmarkten ooit.

Aan het begin van vorig jaar waren diverse analisten van mening dat de Bull Market wel eens ten einde zou kunnen gaan komen. Destijds moesten de markten tijdens de eerste twee maanden van het jaar flink terrein inleveren en dat zorgde voor een pessimistische stemming. Toch sloeg die stemming de maanden daarna om in extreem optimisme.

Deze zeepbel is gigantisch

stocks-bubble

De mannen van Market Oracle hebben in beeld gebracht hoe problematisch de huidige situatie is. Heel wat analisten proberen ons te verkondigen dat we op dit moment niet te maken hebben met een zeepbel, maar de bovenstaande grafiek laat iets heel anders zien. Op deze grafiek is immers in beeld gebracht dat dit de allergrootste zeepbel is sinds het jaar 1983.

Sinds de bodem van 2009 is de Dow Jones index met meer dan 227% in waarde gestegen. Zelfs tijdens de internetzeepbel hadden we niet te maken met een dergelijke grote stijging. Dat geeft dus enige stof tot nadenken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)