De beleggers onder ons die al wat langer meelopen, zullen zich nog wel de internetzeepbel kunnen herinneren. Deze zeepbel is ontstaan door de snelle opkomst van internet- en technologieaandelen. Uiteindelijk wist deze zeepbel diepe schade achter te laten, want de Nasdaq Composite index daalde uiteindelijk met bijna 80%! Is zo’n zeepbel nu opnieuw mogelijk?

E. Cantoni, specialist in het herkennen van patronen, heeft de grafiek van de Nasdaq Composite index uitvoerig geanalyseerd. En hij komt tot de conclusie dat de huidige beweging wel erg veel lijkt op de koersbeweging die we zagen net voor het uiteen spatten van de internetzeepbel.

Komt er binnenkort een nieuwe beurscrash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is deze constatering in beeld gebracht. Mocht de vergelijking tussen het jaar 2017/2018 en 1999/2000 aanhouden, dan zouden we in de nabije toekomst geconfronteerd kunnen worden met een gigantische trenddraai. Iets wat maar weinig beleggers zich op dit moment kunnen voorstellen.

Natuurlijk is deze grafiek geen garantie dat we daadwerkelijk te maken zullen gaan krijgen met een nieuwe ‘crash’. Maar, deze grafiek is wel de moeite waard om nauwlettend in de gaten te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)