Het afgelopen jaar wist de goudprijs een einde te maken aan de negatieve reeks waar we sinds het jaar 2011 mee te maken hadden. De goudprijs wist in 2016 al flink in waarde te stijgen en ook dit jaar wordt er een vervolg gegeven aan de stijgende trend. Ondanks deze positieve ontwikkelingen lijkt de echte opwaartse beweging nog te moeten komen. En dat moment zou zich snel kunnen gaan voltrekken.

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft de goud- en zilvermarkt uitgebreid onderzocht. En uit zijn analyse komt naar voren dat beleggers met name nu geïnteresseerd moeten zijn in goud en zilver. De Gold Futures/Silver Futures ratio laat immers een patroon zien dat alle schijn heeft van een toppatroon. En hoe tegenstrijdig het ook mag klinken; juist die top is enorm goed nieuws voor goud- en zilverbeleggers.

Echte rally bij goud en zilver moet nog beginnen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is deze ratio in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat deze ratio in het jaar 2011 een stevige bodem wist neer te zetten en vervolgens tot het jaar 2016 flink wist te stijgen. En dat was juist de periode waarin de goud- en zilverprijs enorm veel terrein hebben moeten inleveren.

Op de grafiek is ook te zien dat er een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon is ontstaan. Binnen de technische wereld wordt een dergelijk patroon aangemerkt als een zeer betrouwbaar toppatroon. Op het moment dat de blauwe steunlijn breekt, kan het luik voor deze ratio pas echt opengaan. En juist dat kan heel goed nieuws zijn voor de edelmetalen, want dan kunnen we te maken gaan krijgen met het tegenovergestelde van wat er tussen het jaar 2011 en 2016 gebeurde.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER