De dollar wist tijdens de eerste maand van dit jaar de hoogste notering te bereiken in 14 jaar tijd. Toch is er sinds dat moment wel heel wat veranderd. Sinds de inauguratie van Donald Trump is de koers van de dollar van richting veranderd en op dit moment noteren we ongeveer 10% lager dan de top van dit jaar. Toch is er goed nieuws op komst voor de ‘dollarstieren’.

De perikelen rondom de positie van Trump hebben de Amerikaanse valutamunt de afgelopen tijd niet bepaald goed gedaan. De kans op een oorlog tussen de VS en Noord-Korea is aanzienlijk gestegen en daarnaast is het nog maar de vraag of Trump zijn verkiezingsbeloftes waar kan maken. Dit alles heeft geresulteerd in een zwakkere dollar. Die ‘zwarte tijd’ kan echter nu achter de rug liggen.

Is dit het moment om te beleggen in de dollar?

James Bartelloni, van Bart’s Charts, heeft uitvoerig de grafiek van de Dollar Index geanalyseerd. En volgens hem is de kans op een bodem op dit moment groter dan de kans op een verdere daling. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van See It Market, te zien dat onder andere de RSI-index sterk ‘oversold’ is. Dit kan duiden op een bodem.

Ook krijgt de dollar gemiddeld gezien eens in de drie jaar te maken met een bodem. En die cyclus hebben we nu opnieuw bereikt. De voorgaande drie keren dat dit ook het geval was, wist de dollar flink terrein te winnen.

Ten slotte zijn we ook bij een belangrijk steunpunt gekomen als het gaat om de Fibonacci-methode. Volgens Bartelloni zijn er dus genoeg middelen aanwezig die kunnen gaan zorgen voor een stevige bodem.