De beweging van dit beursjaar tot nu toe zouden we in één zin als volgt kunnen samenvatten: “Een jaar met stijgende beurskoersen en weinig beweeglijkheid”. Het overgrote deel van de beleggers is extreem optimistisch gestemd over de aandelenmarkten en dat is gezien de prestatie van de afgelopen maanden ook niet verwonderlijk te noemen. Wel moeten we oppassen dat we niet té optimistisch worden.

Sven Henrich, van NorthmanTrader, deelt regelmatig interessante grafieken. Op de bovenstaande grafiek is een van die interessante grafieken afgebeeld. Deze grafiek geeft perfect aan waarom we moeten waken voor optimisme als het gaat om verder stijgende beurskoersen. De volatiliteit is namelijk angstig laag en op dit moment bewegen we rond niveaus die we nog nooit eerder hebben gezien.

Dit is niet het moment om optimistisch te zijn over de aandelenmarkten

Op deze grafiek is ook goed te zien dat de Dow Jones index de afgelopen maanden wel erg hard gestegen is. Deze stijging ging gepaard zonder noemenswaardige correcties. Met andere woorden; de stieren hebben niet kunnen genieten van een welverdiende ‘adempauze’. En dat is toch wel opmerkelijk te noemen, want een stijgende trend gaat normaliter gepaard met de nodige ‘gezonde’ correcties.

Uiteraard zou het goed kunnen zijn dat deze trend nog een tijd zo door zal gaan, maar deze grafiek geeft wel aan dat we te maken hebben met een uitzonderlijk angstige situatie. Op het moment dat de beweeglijkheid immers als een dief in de nacht zal terugkeren, zal dit grote gevolgen gaan hebben voor de aandelenmarkten.

Bent u beschermd tegen beweeglijkheid?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)