De euro moest tijdens de handelssessie van gisteren flink wat terrein inleveren. Deze daling werd veroorzaakt door het onafhankelijkheidsreferendum dat gehouden werd in Catalonië. Ondanks het feit dat de Spaanse regering dit referendum niet als valide beschouwt, maken de beleggers zich er zichtbaar zorgen om.

Beurskenner Peter Brandt liet vorige week al via Twitter weten dat de euro tegenover de dollar weleens haar beste tijd gehad had kunnen hebben. Hij deelde namelijk de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de EUR/USD bezig was met het vormen van een gevaarlijk hoofd-en-schouderpatroon. En een dergelijk patroon komt regelmatig voor als er een stevige top wordt neergezet.

Deze grafiek voorspelt meer koersverlies voor de Euro

Gezien de huidige koers van de EUR/USD mogen we zeggen dat Brandt gelijk had met zijn voorspelling. Door de dalende beweging van de afgelopen handelsdagen is het hoofd-en-schouderpatroon in werking gegaan. Het gevolg van het intreden van dit patroon is dat de EUR/USD mogelijk blootgesteld wordt aan meer koersverlies. Het koersdoel van dit patroon ligt namelijk tussen koers $ 1.15 en $ 1.16.

Wees de komende tijd dus voorzichtig met een investering in de euro!