Op Wall Street is er tot nu toe sprake van een feeststemming. Tijdens de afgelopen handelsdagen werden er meermaals recordkoersen neergezet en als het verleden als maatstaf mag dienen voor de toekomst, dan zou die feeststemming ook de rest van de maand kunnen gaan standhouden. De kans op een bodem is volgens het verleden namelijk behoorlijk groot.

Chris Kimble, bekend van KimbleCharting, heeft de gemiddelde beweging bij de S&P 500 index in de maand oktober in beeld gebracht. En deze gemiddelde beweging heeft hij berekend over zowel de afgelopen 20 als de afgelopen 10 jaar. Verrassend genoeg zijn beide bewegingen haast identiek aan elkaar.

Weet Wall Street de stijgende trend voort te zetten?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index gemiddeld gezien rond deze periode een bodem weet neer te zetten voor de rest van de maand. Zowel over de afgelopen 20 als de afgelopen 10 jaar gemeten is dat het geval.

Voor traders die van mening zijn dat de stijgende trend vervolgd gaat worden, is dit onderzoek een extra duwtje in de rug.