De aandelenmarkten hebben duidelijk de wind in de zeilen. Dat is overigens niets nieuws, want sinds de start van dit beursjaar hebben we al te maken met een ijzersterke trend. Gisteren wist de Dow Jones index zelfs de grens van 22.000 punten te doorbreken. Ondanks deze ijzersterke trend, zouden we in de nabije toekomst te maken kunnen gaan krijgen met een flinke correctie.

De Russell 2000 index wordt volgens sommige analisten gezien als de voorloper op de andere Amerikaanse indices. Chris Kimble heeft een blik geworpen op de grafiek van deze Amerikaanse index en volgens hem is er geen reden tot feestvreugde.

Russell 2000 index heeft het moeilijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Russell 2000 index op dit moment tegen de enorme weerstandslijn aan beukt. Ook in het jaar 2014 en 2015 hebben we een confrontatie gezien met deze weerstandslijn, maar destijds werden de beleggers kort daarna getrakteerd op een stevige correctie.

Volgens een grafiek van The Lyons Share is die correctie op dit moment al van kracht. Op de tweede grafiek is immers te zien dat de Russell 2000 index op dit moment onder de steunlijn beweegt die al sinds het begin van 2016 actief is. Op het moment dat de slotkoers van morgen onder deze steunlijn ligt, nemen de beren definitief de touwtjes in handen.

Gezien deze twee grafieken heeft het er dus alle schijn van dat we de komende tijd rekening moeten houden met een correctie. Gezien de huidige niveaus zou een daling niet meer dan gezond zijn.