Recent lieten wij u weten dat de huidige marktbeweging wel erg angstaanjagend is. Er zijn immers grote overeenkomsten te vinden tussen de huidige beweging bij de Dow Jones en de S&P 500 index als die van het jaar 1987. Toch laat Ryan Detrick weten dat we ons niet al teveel zorgen hoeven te maken.

1987-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Financial, is te zien dat de huidige marktbeweging verraderlijk veel op die van het jaar 1987 lijkt. Mochten de overeenkomsten tussen beide jaren zich voortzetten, dan zouden we binnenkort wel eens te maken kunnen gaan krijgen met een gigantische crash.

Het jaar 1987 verliep heel anders

Als het aan Detrick ligt dan gaat het niet zo ver komen. Zo laat hij weten dat we de overeenkomsten tussen beide jaren in perspectief moeten plaatsen. Ondanks het feit dat beide marktbewegingen wel erg veel op elkaar lijken, zijn er ook grote verschillen waar te nemen.

1987-2

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Financial, te zien dat de S&P 500 index vooralsnog dit jaar te maken heeft met een veel minder grote koersstijging dan in het jaar 1987 het geval was. Destijds wist de S&P 500 index eerst met 100% te stijgen alvorens de dalende trend werd ingezet.

Wellicht kan deze grafiek er voor zorgen dat een deel van de beleggers geen slapeloze nachten meer zal hebben.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)