Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over de hoge waarderingen bij aandelen. Toch zijn er nog meer beleggers die niet durven te speculeren op een eventuele beursdaling. De beursrally van de afgelopen maanden heeft er voor weten te zorgen dat de ‘shorters’ uitgeroeid zijn.

Joseph Fahmy is een zeer gewaardeerde belegger op Wall Street. Hij is directeur van investeringsmaatschappij Zor Capital en volgens Fahmy is de kans groot dat de aandelenmarkten de komende jaren de weg naar omhoog verder zullen gaan vervolgen. Hij ziet namelijk grote overeenkomsten tussen de huidige markt en die van de late jaren 90.

Stierenmarkt beschikt nog over voldoende potentieel

belegger-stierenmarkt

Fahmy doet een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Wall Street beschikt over voldoende potentieel. Volgens Fahmy hebben we de ‘gezonde correctie’ achter onze rug liggen en volgens hem zouden de markten nog wel 4 jaar lang kunnen gaan doorstijgen.

De overeenkomsten tussen de huidige markt en die van de late jaren 90 zijn indrukwekkend te noemen. Destijds had Wall Street ook jaren nodig om zich te herstellen van de ‘Black Monday Crash’. En hetzelfde was de afgelopen jaren het geval toen de indices zich moesten herstellen van de ergste financiële crisis uit de geschiedenis.

Fahmy maakt zich daarnaast weinig zorgen over de hoge waarderingen. Volgens hem is het maar net naar welk segment van de markt je kijkt. De energiemarkt is bijvoorbeeld zwaar ondergewaardeerd.