De Federal Reserve Bank van St. Louis is de meest toonaangevende, lokale, centrale bank van de Verenigde Staten. Ze hebben niet alleen bijzonder veel invloed in het federale beleid, ze beschikken ook over de grootste databank voor onderzoek. Aan die databank worden nu ook cryptomunten toegevoegd.

Hij lijkt niet zo belangrijk, maar het kan op lange termijn bijzonder waardevol zijn. De Federal Reserve Bank of St. Louis voegt 4 cryptomunten toe aan zijn Federal Reserve Economic Data (FRED) database. Het is een duidelijk signaal dat de markt voor cryptomunten steeds belangrijker en volwassener wordt.

Er worden 4 cryptomunten opgenomen in de database, die teruggaat tot 2014 om de nodige data te verzamelen. Het betreft Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. De prijzen worden dagelijks geüpdatet.

Voor de gegevens maakt de St. Louise FED gebruik van Coinbase. Indien Coinbase later dit jaar nog meer cryptomunten zal verhandelen (er is sprake van Ripple, Ethereum Classic en ERC-20 tokens), kunnen deze mogelijk ook toegevoegd worden aan de FRED database.

Volg net als 10-duizend andere beleggers ook dagelijks het belangrijkste nieuws van de crypto- en aandelenmarkt

Bitcoin samen met de Amerikaanse dollar

FRED is een economisch bijzonder waardevolle database met meer dan een half miljoen datapunten, die afkomstig zijn van 81 bronnen. Ze bevatten onder andere wisselkoersen, rentevoeten, prijsindexen, … en nu dus ook cryptomunten.

De Federal Reserve Bank van St. Louis is een beetje anders dan andere lokale centrale banken in de Verenigde Staten. Zo hielden ze enkele maanden geleden ook al een denkoefening rond Bitcoin. Ze kwamen daarbij tot de conclusie dat Bitcoin wel eens een volwaardige munt kan worden naast de Amerikaanse dollar.

Gouverneur James Bullard is echter niet zo’n grote fan:

“Cryptocurrencies may unwittingly be pushing in the wrong direction in trying to solve an important social problem, which is how best to facilitate market-based exchange.”

Maar het feit dat cryptomunten worden opgenomen in de FRED database, maakt wel duidelijk dat ze steeds meer invloed uitoefenen op het traditionele geldsysteem.

Bron: Bitcoin News

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)