De woorden van minister van Financiën Janet Yellen en Elon Musk doen de cryptomarkt bloeden. De bitcoin noteert momenteel rond de 48.500 dollar terwijl de munt twee dagen geleden nog aan een recordkoers van 58.012 dollar noteerde. Yellen waarschuwde voor de risico’s omtrent crypto en Musk tweette dat bitcoin en ethereum best hoog noteren. 

Doorwinterde beleggers en investeerders in crypto zijn het gewoon, maar alsnog blijven de prijsschommelingen op de cryptomarkt bijzonder hard. De bitcoin noteerde op 21 februari nog aan 58.012 dollar, momenteel zweeft de koers ergens rond de 48.500 dollar.

Er zijn namelijk twee mogelijke redenen waarom de bitcoin, en andere cryptomunten, hard zijn onderuit gegaan. Allereerst is er de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen die onlangs in een interview benadrukte dat cryptomunten hét betaalmiddel zijn om illegale praktijken te financieren. Ze waarschuwde beleggers ook voor de risico’s op de cryptomarkt.

It is a highly speculative asset and you know I think people should be aware it can be extremely volatile and I do worry about potential losses that investors can suffer.

Bitcoin is sinds het begin van het jaar nog steeds meer dan 60 procent gestegen en prijsschommelingen van meer dan 10 procent zijn geen zeldzaamheid op de cryptomarkt. Bitcoin klom ooit naar bijna 20.000 dollar in 2017 voordat het het jaar daarop 80 procent van zijn waarde verloor. Ondertussen is de waarde van de munt meer dan verdubbeld.

Elon Musk

Elon Musk zit er vermoedelijk ook voor iets tussen, indirect weliswaar. Hij tweette onlangs dat de bitcoin en ethereum best hoog noteren. Een tweet die hij misschien beter niet had gestuurd vermits Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin heeft gekocht twee weken geleden.

Sceptici zijn het wel eens met Musk en vinden sowieso dat bitcoin overgewaardeerd is. Analisten van JPMorgan noemden bitcoin onlangs een ‘economisch side show’ en een immense bubbel op de financiële markten. Toch behouden ze hun koersdoel op 146.000 dollar.

Bronnen: CNBC

Foto: Quoteinspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven