De cryptomarkt veert sterk op met stijgingen van 10 tot 30 procent. Bitcoin noteert op het moment van schrijven rond de 39.000 dollar. Dat zou te maken hebben met de zoveelste tweet van Tesla-CEO Elon Musk. Hij zou in gesprek zijn met ‘North American Bitcoin miners’ inzake het gebruik van hernieuwbare energie om bitcoin te minen.

Een hevige rollercoaster, zo kunnen we de afgelopen weken op de cryptomarkt wel noemen. Van een recordkoers van 64.863 dollar naar 30.000 dollar en nu opnieuw terug bijna 40.000 dollar. Veel van deze schommelingen werden veroorzaakt door een wispelturige Elon Musk en zijn invloedrijke tweets. Ook de huidige heropleving valt onder zijn regie.

De meest recente verkoopgolf kwam er nadat Musk zei dat hij zich zorgen maakt over de impact van bitcoin op het milieu. Tesla besloot daaropvolgend bitcoin niet langer te accepteren als betaalmiddel. Musk heeft besloten om de milieukwestie van bitcoin aan te pakken door in gesprek te gaan met ‘North American Bitcoin miners’, liet hij weten via een tweet.

Milieu

Enkele minuten na zijn tweet schoot de prijs van de bitcoin richting 40.000 dollar. De munt noteert momenteel ongeveer 17 procent hoger in de afgelopen 24 uur. Michael Saylor, CEO van Microstrategy, reageerde ook op zijn tweet met de melding dat er een bijeenkomst zal plaatsvinden die gedoopt zal worden als de ‘Bitcoin Mining Council’.

Er zal dus een poging gedaan worden om het minen van bitcoin ‘milieuvriendelijker’ te maken. Wat er concreet besproken gaat worden, is nog onduidelijk. Het algehele doel van de bijeenkomst is uiteraard wel min of meer duidelijk, namelijk dat bitcoin duurzamer wordt en minder impact heeft op het milieu. Cryptobeleggers zijn in ieder geval tevreden met het initiatief.

Bronnen: CNBC

Foto: Jorge FranganilloFlickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven