Iedereen heeft de mogelijkheid om rijk te worden. Er zijn mensen die beginnen met niets en miljonair worden. Andere mensen hebben geen diploma en zijn toch miljonair geworden. Er zijn veel meer mensen die miljonair worden door zelf iets op te bouwen dan door geld te erven. Wat kan jou dan nog tegenhouden? Deze 9 fouten misschien.

Voor je weet wat je moet doen om rijk te worden, moet je vooral weten wat je niet moet doen.

Hoe je moet werken om rijk te worden

-1. Je werkt alleen hard, niet slim

We worden geleerd om hard te werken, en dat is goed. Maar hard werken is maar de helft van het verhaal indien je rijk wilt worden. Je moet ook slim omgaan met je geld. Dat wil zeggen dat je jouw geld ook voor jou moet laten werken. Dat kan door middel van beleggingen en gebruik te maken van de kracht van samengestelde interest.

-2. Je legt de focus op sparen en niet op je inkomen

Veel mensen leggen de focus op zo weinig mogelijk betalen. Maar kosten zullen er altijd zijn. Je moet uiteraard geen onnodige kosten maken en ervoor zorgen dat je nergens teveel betaalt. Maar de echte opportuniteiten om rijk te worden, liggen bij je inkomsten. Maak je geen zorgen om zonder geld te vallen, maar focus op de manier waarop je meer geld kan verdienen.

-3. Je koopt dingen die je niet kan betalen

Hoe wil je rijk worden wanneer je meer geld uitgeeft dan je verdient, vooral wanneer je geld uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt of die je niet kan betalen. Hoe komt het dat zoveel mensen schulden hebben en dat zo weinig mensen rijk zijn?

-4. Je bent tevreden met je loon

Hoeveel mensen aanvaarden gewoon het bedrag dat hun werkgever voorstelt? Denk eens na hoeveel meer je kan verdienen wanneer je een hoger loon onderhandelt. Wanneer een bedrijf jou echt wil, zal het daar graag wat meer voor betalen. En als ze jou niet echt willen, moet je daar dan gaan werken? Probeer je ook te laten betalen voor wat je waard bent, niet voor het aantal uren dat je werkt.

Hoe je moet denken om rijk te worden

-5. Je bent nog niet begonnen met beleggen

Beleggen blijft essentieel om een vermogen op te bouwen. Alle miljonairs beleggen hun geld. Er is nog niemand rijk geworden door het geld op een spaarrekening te laten staan. Hoe vroeger je begint met beleggen, hoe meer het kan opbrengen. En eens je bent begonnen, is het de kunst om te blijven beleggen.

-6. Je stapt zelden uit je comfortzone

Wie rijk wil worden, moet zich comfortabel voelen in een oncomfortabele situatie. Miljonair worden is niet eenvoudig. Je moet leren om buiten je comfortzone te treden,  leren omgaan met angst en onzekerheid. Je moet risico’s durven nemen. Angsten overwinnen en berekende risico’s nemen zijn de hoekstenen van succes.

-7. Je gelooft er niet in

De gemiddelde persoon gelooft dat rijkdom weggelegd is voor de ‘happy few’ of voor de getalenteerde medemens. Rijke mensen daarentegen zien rijkdom niet als iets onbereikbaar, maar als een recht. Iedereen heeft evenveel recht op rijkdom. Vraag je niet af waarom jij niet rijk kan worden, vraag je af hoe jij rijk kan worden.

-8. Je helpt iemand anders zijn droom te realiseren

Wie succesvol wil worden, moet doen wat hij/zij graag doet. Jouw passie nastreven. Maak van jouw leven een succes, niet het leven van een ander. Je zal de lasten dragen, maar ook de opbrengsten. Wanneer jouw passie groot genoeg is, zal je slagen en je eigen droom realiseren.

-9. Je hebt geen doel voor je geld

Wat wil je doen met al je geld? Wil je in een groot huis wonen? Met een dure auto rondrijden? Mooie reizen maken? Investeren?

Rijke mensen hebben een duidelijke visie wat ze met hun geld gaan doen. Wanneer jij je kan voorstellen wat je met jouw rijkdom kan doen, zal de realiteit volgen.

Bron: Business Insider

Foto Credit: Flickr