agenda

Vandaag is het opnieuw een rustige dag. In de agenda staan alleen een aantal macrocijfers die vanuit het Verenigd Koninkrijk en Amerika komen. De beurzen zullen het dus waarschijnlijk vandaag opnieuw op eigen krachten moeten doen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Claimant Count Change Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

De Claimant Count Change meet de wijziging in het aantal werklozen in het VK gedurende de betreffende maand. Een stijgende trend indiceert een zwakte op de arbeidsmarkt en heeft een negatieve invloed op de consumptie en daarom ook op de economische groei. Dit cijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op -25K.

  • Werkloosheidscijfer Verenigd Koninkrijk 10:30 uur

Het werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking die actief werkzoekend en bereid is tot werken gedurende de laatste 3 maanden in het VK. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt. Deze keer wordt het werkloosheidscijfer beter verwacht dan de vorige keer. De vorige keer hadden we nog een notering van 6,8% terwijl er nu op 6,7% wordt gerekend.

  • Federale begroting Amerika 20:00 uur

De Federale begroting (ook gekend als begroting schatkist) meet het verschil in waarde tussen het inkomen en de uitgaven van de Federale regering gedurende de betreffende maand (inkomen min uitgaven). De begroting wordt deze maand een stuk minder verwacht dan een maand geleden. Een maand geleden hadden we nog te maken met een overschot van 106B terwijl we nu rekening moeten houden met een tekort van -131B. het is dus duidelijk dat deze begroting elke maand behoorlijk wisselvallig is. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?