agenda1 Vandaag is de agenda goed volgeboekt. Dit komt door de kerstdagen die steeds dichterbij komen. Als gevolg daarvan ontvangen we vandaag een flink aantal belangrijke macrocijfers. Toch moeten we rekenen op weinig volume. De meeste beleggers hebben immers de boeken voor dit jaar al gesloten.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • BBP jaarlijks Groot-BrittanniĆ« 10:30 uur

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de meest algemene meting van de economische activiteit en is een sleutelindicator voor de gezondheid van de economie. De procentuele wijzigingen in het BBP tonen de groei van de economie als geheel. Dit macrocijfer wordt ongewijzigd verwacht op 3%.

  • Basis duurzame goederenbestellingen Amerika 14:30 uur

De basisbestellingen van duurzame goederen meet de wijzigingen in de totale waarde van nieuwe bestellingen voor duurzame producten, uitgezonderd transport. Omdat bestellingen voor vliegtuigen zeer volatiel zijn, geeft het basiscijfer een betere maatstaf voor de trends van de bestellingen. Een hogere notering indiceert stijging van de activiteit van de producenten. Dit macrocijfer wordt verwacht op 1,1% (vorige maand -1,1%).

  • BBP kwartaal Amerika 14:30 uur

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de meest algemene maatstaf om de economische activiteit te meten en een sleutelindicator van de economische gezondheid. De procentuele wijzigingen op jaarbasis (kwartaalwijziging x4) in het BBP tonen het groeipercentage van de economie in zijn geheel. Dit macrocijfer wordt verwacht op 4,3% (vorig kwartaal 3,9%).

  • Nieuwe woningen verkopen Amerika 16:00 uur

De Nieuwe Woningen Verkoop meet op jaarbasis het aantal nieuwe residentiƫle woningen die verkocht werden gedurende de voorgaande maand. Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat helpt bij de analyse van de totale economie. Dit macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op 460K. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties