agenda1 Vandaag zullen de Europese beurzen om 13:00 uur gaan sluiten in verband met kerstavond. De Duitse en de Italiaanse beurs zullen de hele dag gesloten blijven. In Amerika sluiten de beurzen om 13:00 uur plaatselijke tijd. We hoeven ook vandaag niet te rekenen op spectaculaire bewegingen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Nederlands bedrijfsvertrouwen 09:30 uur

Het bedrijfsvertrouwen meet de huidige zakelijke omstandigheden in Nederland. Het helpt om de economische situatie te analyseren op de korte termijn. Een stijgende trend duidt op een toename van de bedrijfsinvesteringen wat kan leiden tot hogere uitvoer niveaus. Dit macrocijfer wordt onveranderd verwacht op 2,4.

  • Eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding Amerika 14:30 uur

De eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding is een seizoengezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden. De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week. Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een jobtoename van enige betekenis te signaleren. Dit macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op 287K. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties