agenda1 We zijn aangekomen bij de een-na-laatste handelsdag van het jaar 2014. Voor de Duitse index is het zelfs de laatste handelsdag. De Duitse beurs zal immers morgen de hele dag gesloten zijn. We ontvangen vandaag een aantal belangrijke macrocijfers. Toch is de verwachting dat er weinig beweging zal zijn. De volumes zijn immers nog steeds zeer beperkt.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Spaanse CPI 09:00 uur

De consumenten prijs index (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten in Spanje. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om het koopgedrag en de inflatie in Spanje te meten. Dit macrocijfer wordt onveranderd verwacht op -0,1%.

  • Huizenprijsindex Amerika 15:00 uur

De Composite-20 van de S&P/Case-Shiller US Nationale Huisprijzen Index (HPI) onderzoekt de wijzigingen in de waarde (verkoopprijzen) van de onroerendgoedmarkt in de 20 staten van de VS gedurende het laatste jaar. Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat bijdraagt tot de analyse van de economie als een geheel. Dit macrocijfer wordt slechter verwacht op 4,5% (vorige maand 4,9%).

  • Consumentenvertrouwen Amerika 16:00 uur

Het consumentenvertrouwen meet het niveau van vertrouwen van de consument in de totale economische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is in de totale economische activiteit. Een hogere notering duidt op een groter optimisme bij de consument. Dit macrocijfer wordt beter verwacht op 93,2 (vorige maand 88,7). Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?

  1. agenda
  2. beursagenda
  3. macrocijfers
Reacties