agenda1 Gisteren was het een drukke dag in de agenda. De dag werd natuurlijk gedomineerd door de persconferentie van Janet Yellen. Maar ook vandaag ontvangen we belangrijke macrocijfers die voor beweging kunnen gaan zorgen.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duits werkloosheidscijfer 09:55 uur

Het werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking die actief werkzoekend is in Duitsland en bereid tot werken. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt. Dit werkloosheidscijfer wordt ongewijzigd verwacht op 6,7%.

  • CPI jaarlijks Eurozone 11:00 uur

De consumptieprijsindex (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om het koopgedrag en de inflatie in de Eurozone te meten. Dit macrocijfer wordt ongewijzigd verwacht op 0,5%.

  • Werkloosheidscijfer Eurozone 11:00 uur

Het werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking dat actief werkzoekend is en bereid is tot werken in de Eurozone. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt. Ook dit werkloosheidscijfer wordt ongewijzigd verwacht op 11,6%.

  • Eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding Amerika 14:30 uur

De eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen dat voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden. De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week. Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een job toename van enige betekenis te signaleren. Dit macrocijfer wordt verwacht op 301K (vorige keer 284K). Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?