agenda1 We zijn begonnen aan een zeer belangrijke week. De grootste aandacht zal uiteraard uitgaan naar het rentebesluit van de Fed op woensdagavond. De beleggers zullen met name de woorden van Janet Yellen goed analyseren. Ook ontvangen we op donderdag en vrijdag zeer belangrijke macrocijfers. De agenda is deze week goed gevuld.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Voorlopige huisverkopen Amerika 16:00 uur

NAR’s voorlopige huisverkoopcontracten Index (PHSI) meet de wijziging in de activiteit van huiscontracten. Het is ontwikkeld als voorlopend indicator van de huizenactiviteit. Het is gebaseerd op ondertekende onroerend goed contracten voor bestaande eengezinswoningen, condo’s en co-ops. Een getekend contract wordt niet geteld als een verkoop totdat de transactie gesloten is. De index houdt in zijn telling geen rekening met de nieuwe constructies. Dit Amerikaanse macrocijfer wordt ongewijzigd verwacht op 6,1%.

  • Dallas Fed MFD Business Index Amerika 16:30 uur

De Dallas Fed voert de Texas Manufacturing Outlook Survey maandelijks uit om een tijdige evaluatie te verkrijgen van de fabrieksactiviteit van de staat. Bedrijven worden gevraagd of productie, arbeidsplaatsen, orders, prijzen en andere indicatoren zijn toegenomen, afgenomen of gelijk zijn gebleven gedurende de voorgaande maand. Wanneer het aantal bedrijven dat een toename meldt het aantal bedrijven dat een daling meldt overschrijdt, zal de index groter zijn dan nul, wat erop wijst dat de indicator is gestegen ten opzichte van de vorige maand. Indien het aantal bedrijven dat een daling meldt groter is dan het aantal dat een toename meldt, dan zal de index lager zijn dan nul, wat suggereert dat de indicator is afgenomen ten opzichte van de vorige maand. Een index zal nul zijn wanneer het aantal bedrijven dat een toename meldt gelijk is aan het aantal bedrijven dat een daling meldt. Dit Amerikaanse macrocijfer wordt verwacht op 11,4. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?