agenda1 Gisteren hebben we veel belangrijke macrocijfers ontvangen. Vandaag zal dat opnieuw het geval zijn. Vandaag staan de macrocijfers vanuit de Eurozone centraal in onze agenda. Deze macrocijfers zullen namelijk met veel belangstelling worden bekeken.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • ECB maandelijks rapport 10:00 uur

Het rapport van de ECB (Europese centrale bank) geeft maandelijks informatie over de geldmarktrente, groeiprognose, spaartrends en diverse economische kwesties. Het wordt maandelijks gepubliceerd, 7 dagen na de publicatie van de beslissing over de rentevoet.

  •  BBP Eurozone kwartaal en jaarlijks 11:00 uur

Het bruto binnenlands product (BBP) is de meest algemene meting van de economische activiteit en is een sleutelindicator voor de gezondheid van de economie. De procentuele wijzigingen in het BBP tonen de groei van de economie als geheel. Het kwartaal cijfer wordt iets slechter verwacht op 0,1% (vorig kwartaal 0,2%). Het jaarlijkse cijfer wordt ook slechter verwacht op 0,7% (vorig jaar 0,9%).

  • CPI Eurozone maandelijks en jaarlijks 11:00 uur

De consumptieprijsindex (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om het koopgedrag en de inflatie in de Eurozone te meten. Het maandelijkse cijfer wordt een stuk slechter verwacht op -0,6% (vorige maand 0,1%). Het jaarlijkse cijfer wordt ongewijzigd verwacht op 0,4%.

  • Eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding Amerika 14:30 uur

De eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden. Dit Amerikaanse macrocijfer wordt nagenoeg onveranderd verwacht op 295K. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?