agenda1

Vandaag ontvangen we een zeer belangrijk rapport. De FOMC notulen van vergadering wordt vanavond gepubliceerd. Veel beleggers en waarnemers zullen geïnteresseerd zijn in dit rapport.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse PPI 09:00 uur

De Duitse productieprijsindex (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten, uitgezonderd voeding en energie. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper. Bij de PPI wordt er gekeken naar drie productiegebieden: ondernemingen gebaseerd op industrie, commodity-based ondernemingen en toeleveringsbedrijven. Wanneer de producenten meer betalen voor goederen en diensten, zijn ze geneigd om de hogere kosten op de consument te verhalen, zodat de PPI als een voorlopende indicator van de consumenteninflatie wordt beschouwd. Dit Duitse macrocijfer wordt iets beter verwacht op 0,1% (vorige maand 0%).

  • CBI industriële trendsbestellingen 12:00 uur

De industriële bestellingentrends van de Industriële Confederatie van de Britse Industrie(CBI) meet de economische verwachtingen van de fabrikanten in het VK. Het is een voorlopende indicator van de conjunctuur. Boven 0 indiceert dat verwacht wordt dat het ordervolume stijgt, eronder indiceert dat een lager volume verwacht wordt. Een hogere notering geeft het optimisme onder de fabrikanten weer. De notering wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 550 fabrikanten. Dit macrocijfer wordt beter verwacht. Er wordt gerekend op een notering van 4 (vorige maand 2).

  • FOMC notulen van vergadering 20:00 uur

De vergaderingsnotulen van het Federaal Open Markt Comité (FOMC) is een gedetailleerd verslag van de rentevoetvergadering van dit comité van ongeveer twee weken voordien. De Notulen verstrekken gedetailleerde inzichten met betrekking tot het standpunt van de FOMC over de monetaire politiek, vandaar dat handelaars ze uitpluizen voor aanwijzingen met betrekking tot de toekomstige schommelingen in de rentevoet. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?