agenda1 We hebben een drukke week achter de rug liggen waarin opnieuw voldoende gebeurde. De macrocijfers vanuit de Eurozone konden opnieuw niet overtuigen. De inflatiecijfers bleven zo goed als onveranderd en dat mogen we niet als positief beschouwen. Ook deze week ontvangen we weer een aantal belangrijke macrocijfers vanuit zowel Europa als Amerika. Vandaag is het daarentegen nog rustig in de agenda.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse PPI 09:00 uur

De Duitse productieprijsindex (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten, uitgezonderd voeding en energie. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper. Bij de PPI wordt er gekeken naar drie productiegebieden: ondernemingen gebaseerd op industrie, commodity-based ondernemingen, en toeleveringsbedrijven. Wanneer de producenten meer betalen voor goederen en diensten, zijn ze geneigd om de hogere kosten op de consument te verhalen, zodat de PPI als een voorlopende indicator van de consumenteninflatie wordt beschouwd. Het maandelijkse cijfer wordt verwacht op -0,1%. Het jaarlijkse cijfer wordt verwacht op -1,0%.

  • Lopende rekening Eurozone 10:00 uur

De lopende rekening index meet het verschil in waarde tussen geĆÆmporteerde en geĆ«xporteerde goederen, diensten, en rentebetalingen (export min import). Dit zijn seizoengezuiverde gegevens. Exportgegevens kunnen een beeld geven van de groei in de Eurozone. Import geeft een indicatie van de binnenlandse vraag. Het goederenaandeel is hetzelfde als het handelsbalanscijfer. De lopende rekening wordt verwacht op 18,7B. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?