agenda1 De afgelopen dagen stonden er maar weinig belangrijke macrocijfers in de agenda. Vandaag ontvangen we echter een aantal macrocijfers die voor de nodige bewegingen kunnen gaan zorgen. Ook morgen mogen we rekenen op het nodige spektakel.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Duitse CPI 09:00 uur

De Duitse consumptieprijsindex (CPI) meet de wijziging in de prijs van goederen en diensten. De CPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de consument. Het is een belangrijke manier om wijzigingen te meten in het consumentengedrag en de inflatie in Duitsland. Dit macrocijfer wordt ongewijzigd verwacht op 0%.

  • ECB maandelijks rapport 10:00 uur

Het rapport van de ECB (Europese Centrale Bank) geeft maandelijks informatie over de geldmarktrente, groeiprognose, spaartrends en diverse economische kwesties. Het wordt maandelijks gepubliceerd, 7 dagen na de publicatie van de beslissing over de rentevoet.

  • Kleinhandelsverkopen Amerika 14:30 uur

De kleinhandelsverkopen is een maandelijkse meting van alle door de handelaars verkochte goederen gebaseerd op een steekproef van kleinhandelszaken van verschillende soort en grootte in de Verenigde Staten. Het is een belangrijke indicator van consumentenuitgaven en ook gecorreleerd met het consumentenvertrouwen en wordt beschouwd als snelheidsindicator van de Amerikaanse economie. Dit macrocijfer wordt beter verwacht op 0,4% (vorige maand 0,3%).

  • Basis verkochte goederen Amerika 14:30 uur

De basis verkochte goederen is een maandelijkse meting van alle door de detailhandel verkochte goederen gebaseerd op een steekproef bij verschillende types en grootte van winkels in de VS, uitgezonderd auto. Het is een belangrijke indicator van de consumentenuitgaven en het is ook gecorreleerd met het consumentenvertrouwen en wordt beschouwd als een snelheidsindicator van de economie in de VS. Dit macrocijfer wordt slechter verwacht op 0,1% (vorige maand 0,3%). Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?