Vergeet de prijs en kijk naar de werkelijke adoptie. Die is exponentieel. Dat is de boodschap van Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys – een softwareontwikkelingsbedrijf gericht op blockchain.

Het aantal gebruikers en ontwikkelaars in het ecosysteem van Ethereum groeit namelijk razendsnel, volgens cijfers van Lubin. Ondanks het koersverloop van Ethereum. Die is namelijk met 92 procent gedaald vanaf de piek. Zo laat ook data van Coinmarketcap zien:

De razendsnelle groei van Ethereum

Lubin liet het niet alleen bij uitspraken, maar onderbouwde deze ook met harde cijfers. Zo stelde hij:

“Blockchain is meer dan een markt. Het is een beweging. Marktkapitalisatie geeft niet de activiteit op het netwerk weer. Gedecentraliseerde netwerken groeien. Infura maakt 10 miljard dagelijkse API-verzoeken mogelijk. Er zijn één miljoen Truffle downloads en één miljoen MetaMask downloads.”

Lubin ging verder met cijfers over het netwerk van Ethereum en het aantal blockchain vacatures.

“Verder zijn er 12.000 Ethereum live nodes en we hebben 48 miljoen unieke adressen op de Ethereumblockchain. Daarnaast zijn er drie keer zoveel blockchain vacatures dan er vacatures zijn op LinkedIn.”, aldus Lubin.

Truffle, Infura en MetaMask

Truffle, Infura en MetaMask zijn alle belangrijke applicaties voor het ecosysteem van Ethereum. Ze worden gezien als de ruggengraat van de cryptomunt.

Truffle is een gereedschap voor ontwikkelaars om blockchainproducten te bouwen. Het laat ontwikkelaars toe om op een makkelijke manier slimme contracten te ontwikkelen en te testen voordat deze live gaan. Ethereum is namelijk een platform voor slimme contracten.

Infura is een tool die het makkelijker maakt om decentrale applicaties (zoals ICO’s) te laten draaien. Doordat Infura automatisch data verzend (API’s) van de Ethereumblockchain naar de betreffende applicatie. Een applicatie die hier gebruik van maakt is MetaMask.

Zo is MetaMask de meest gebruikte wallet voor Ethereum en tokens gebaseerd op Ethereum. Sinds kort is het nu ook mogelijk om MetaMask op de smartphone te downloaden.

Bron: CCN

Foto: iStock

Reacties