Aion

Wat is Aion?

Aion is een blockchain die andere blockchains met elkaar verbindt. Dit wordt interoperabiliteit genoemd. De cryptomunt noemt zichzelf een derde generatie blockchain. De eerste en tweede generatie blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn zoals computers in de jaren ‘80. Aion is zoals het internet die de computers verbind.

Op het moment zijn er zeer veel verschillende blockchain. Denk hierbij aan alle cryptovaluta’s, maar ook aan bedrijven als IBM die private blockchains ontwikkelen. De potentie van cryptomunt is groot als je bedenkt dat het al deze blockchains met elkaar kan verbinden.

Hoe is Aion ontstaan?

Aion is opgericht door Matthew Spoke. Hij is nu CEO van Nuco het bedrijf achter Aion. De cryptomunt is gefinancierd met een ICO van meerdere rondes. De eerste pre-sale haalde 8.075.700 dollar op en duurde van 3-10-2017 tot en met 10-10-2017.

Welk doel dient de token?

AionHet doel van Aion is om blockchains met elkaar te verbinden. Daarom wil de cryptomunt ten eerste de mogelijkheid creëren om waarde en informatie uit te wisselen tussen blockchains. Ten tweede moet deze uitwisseling op grote schaal mogelijk zijn, door middel van de eigen Virtual Machine. Ten derde wil de cryptomunt het mogelijk maken dat personen eigen blockchains kunnen creëren op de Aion blockchain.

Nu zijn de Aion tokens nog ERC20 tokens op de Ethereum blockchain.

Uiteindelijk moeten deze naar AIOn-1 tokens omgezet worden en zal de eigen blockchain live gaan. De Aion token zelf heeft de functie dat het fungeert als brandstof om nieuwe blockchains te maken, de brug tussen blockchains te monetariseren en het gehele netwerk te beveiligen.

Monetair

Er is een maximaal aanbod van 465.934.587 tokens. Huidig zijn er 133.073.439 in circulatie. Dit is ongeveer 29%. Naast de ICO’s wil Nuco zo’n 120.000.000 nieuwe tokens in circulatie brengen door elke maand een een bepaalde hoeveelheid onder bestaande Aion bezitters te verdelen. Daarnaast bezitten de oprichters van de cryptomunt zo’n 185.000.000 tokens en er wordt geschat dat 121.000.000 tokens beschikbaar worden gesteld voor het mijnen. De cryptomunt werkt immers door Proof of work.

Waar kan je de token verhandelen?

Aion is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct kan worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit van Bitcoins bent, kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in Aion.

Foto: iStock/MF3d

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws