Ardor

Wat is Ardor?

Ardor (ARDR) is een blockchain-as-a-service platform en een platform waar personen applicaties op kunnen bouwen. Het heeft als doel dat zelfs leken om kunnen gaan met de blockchain technologie. Dit maakt de cryptomunt mogelijk door middel van ‘child chains’. Een ‘child chain’ heeft een eigen token en daarmee kan het waarde creëren en uitgeven. Daarnaast kan een ‘child chain’ handelen met andere ‘child chains’, een gedecentraliseerde stemming runnen en versleutelde berichten sturen.

Ardor maakt gebruik van het concensus protocol Proof-of-Stake.

Hoe is Ardor ontstaan?

Jelurida is het bedrijf dat Ardor heeft opgericht. De oprichters van Jelurida zijn Kristina Kalcheva, Lior Yaffe en Petko Petkov. Ardor heeft geen ICO gehouden om zich te financieren en ging live op 24 juli 2016.

Welk doel dient de munt?

Ardor

Ardor heeft als doel de ontwikkeling van blockchain applicaties eenvoudig te maken. Ardor wil dit mogelijk maken met ‘child chains’.

Een ‘child chain’ is een afsplitsing van de ‘main chain’ van Ardor. De technologie waarin een ‘child chains’ wordt gebouwd, is gebaseerd op de blockchain technologie van Nxt.

Daarnaast lost de Ardor ‘parent chain’ de Blockchain Bloat op. Blockchain Bloat is het probleem naarmate er te veel transacties op een blockchain worden uitgevoerd en de blockchain hierdoor moeilijk schaalbaar wordt. De cryptomunt lost dit op door bepaalde transacties te verwijderen. Echter bewaart het wel een actuele status van de transacties waardoor er niet kan worden gefraudeerd.

Monetair

Ardor heeft een maximaal aanbod van 998.999.495 ARDR. Alle munten zijn uitgegeven, er is 100% in circulatie. Er zal dus geen inflatie zijn.

Waar kan je de munt verhandelen?

ARDR is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Bittrex.

Eerst zullen er Bitcoins moeten worden gekocht via bijv. LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Wanneer je eenmaal in bezit van Bitcoins bent, kan je deze via een exchange, zoals Bittrex, omwisselen in ARDR.

Foto: iStock/matejmo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws