ARK

Wat is ARK?

ARK is een cryptovaluta die als doel heeft om te fungeren als een compleet ecosysteem voor alle blockchains die bestaan. De cryptomunt wil de blockchain toegankelijk maken voor ieder persoon ter wereld. Met slechts een paar klikken zou men een eigen blockchain kunnen creëren. De ARK blockchain moet daarom zeer schaalbaar en flexibel zijn.

De cryptomunt maakt gebruik van het consensus protocol Delegated-Proof-of-Stake, waar munthouders kunnen kiezen uit 51 gedelegeerden die de transacties goedkeuren en zo tot consensus komen.

Hoe is ARK ontstaan?

ARK is ontstaan uit een fork van LISK en is gefinancierd door middel van een ICO die van 5 november 2016 tot en met 9 december 2016 duurde. Met deze ICO is 22.000.000 dollar opgehaald. Mike Doty is de CEO van ARK en heeft 38 jaar ervaring als ontwikkelaar.

Welk doel dient de munt?

ARKDe cryptomunt heeft als doel het verbinden van blockchains door deze te laten communiceren met elkaar. Hiervoor heeft het de Smartbridge technologie bedacht. Deze technologie werkt als een soort messager, waardoor blockchains berichten naar elkaar kunnen versturen en zo verbonden zijn.

Daarnaast wil de cryptomunt het mogelijk maken om zeer gemakkelijk gedecentraliseerde applicaties te bouwen voor zowel ontwikkelaars, als consumenten.

Monetair

ARK heeft een maximaal aanbod van 125.000.000 munten. Huidig zijn er 102.559.650 munten in circulatie. Dit is ongeveer 82%. 31.250.000 munten zijn toegekend aan het ontwikkelingsteam van ARK en er zullen per jaar 154.030 ARK’s extra bijkomen doordat munten worden gestaked.

Waar kan je de munt verhandelen?

ARK is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is BinanceHet is handig om eerst Bitcoins aan te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase of Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit van Bitcoins bent, kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in ARK.

Foto: iStock/metamorworks

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws