Binance Coin

Wat is Binance Coin?

Het is de cryptocurrency zelf van het bekende handelsplatform Binance. Op dit handelsplatform kan er in vele verschillende cryptocurrency’s gehandeld worden. Door gebruik te maken van Binance Coin (BNB) kan er gemakkelijk op het handelsplatform gekocht en verkocht worden. Wanneer je met Binance Coin de transactie kosten betaald wanneer je verkoopt of koopt op het platform, dan krijg je kortingen op de transactiekosten.

In korte tijd groeide Binance uit tot het populairste handelsplatform ter wereld en kende zijn grootste succes rond december 2017. Mede doordat alle koersen van cryptocurrency’s tegen hun hoogste punt stonden op dat moment.

Hoe is Binance Coin ontstaan?

Het handelsplatform Binance heeft in juli 2017 de Binance Coin gelanceerd. Met het doel om hun eigen platform te kunnen financieren. Binance Coins loopt op de blockchain van Ethereum. Bij de ICO kon er maximaal 100 miljoen aan Binance Coin ingekocht worden, op 2 juli was dit bedrag al behaald. Dit laat al zien hoe populair het handelsplatform is. Deze coins konden gekocht worden met Ethereum, in juli had Ethereum gemiddeld een koers van 250 Dollar per stuk. Voor 1 Ethereum kon er zo’n 2500 Binance Coin gekocht worden.

Met het opgehaalde geld kon Binance verder bouwen aan hun platform, personeel werven en investeren in trainingen voor het personeel. Zo werd 15% van het opgehaalde geld gereserveerd als reserve.

Roger Wang is de oprichter van Binance en is nu verantwoordelijk voor het opbouwen van technische teams, het geraamte van het handelsplatform, de veiligheid en stabiliteit. Hiervoor was hij werkzaam voor o.a. BijeTech en Nomura Securities.

Welk doel dient de munt?

Binance CoinMet Binance Coin is het mogelijk om op Binance toegang te krijgen tot allerlei voordelen en functionaliteiten. Zo is het mogelijk om korting te krijgen wanneer je de transactiekosten betaald met Binance Coins.

De gebruikelijke kosten per transactie zitten tussen de 0,2% en 0,5%. Bij Binance zijn deze kosten slechts o,1% en wanneer je gebruik maakt van de Binance Coins dan heb je nog eens 50% korting per transactie. Dit komt op 0,05% transactiekosten.

Op het moment zijn er zo’n 200 miljoen Binance Coins in omloop, de bedoeling is dat deze worden teruggebracht naar zo’n 100 miljoen coins. Dit wil Binance doen door elk kwartaal 20% van hun winst te gebruiken om Binance Coin terug te kopen om deze vervolgens te vernietigen.

Monetair

Binance Coin heeft een maximaal aanbod van 200.000.000 munten. Huidig zijn 114.041.290 in circulatie, wat ongeveer 57% van het maximum is. Binance heeft 100.000.000 munten gereserveerd voor de oprichters en angel investeerders.

Waar kan je de munt verhandelen?

BNB is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is Etoro. Er zijn echter nog meer platformen waar BNB direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in BNB.

Foto: iStock/MicroStockHub

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws