Basic Attention Token

Wat is Basic Attention Token?

Basic Attention Token (BAT) is een decentraal platform voor online advertenties. BAT richt zich op efficiëntie tussen de adverteerder, de uitgever en de gebruiker. Elk van deze drie heeft baat bij en verdient geld aan het platform.

BAT is een ERC20 token en opereert daarom op de blockchain van Ethereum. BAT werkt alleen in combinatie met de BRAVE-browser.

Hoe is Basic Attention Token ontstaan?

BAT is opgericht door Brendan Eich. Hij is de mede-oprichter van Mozilla en Firefox en de bedenker van JavaScript. Brendan heeft enkele belangrijke investeerders aangetrokken voor het project. Totaal is er met de ICO die plaatsvond op 31 mei 2017 15.000.000 dollar opgehaald.

Welk doel dient de token?

Basic Attention TokenHet doel van BAT is om de huidige advertentiemarkt omver te werpen. Nu verdienen Facebook en Google veruit het grootste deel in deze markt. BAT wil ervoor zorgen dat deze verdiensten beter worden gedistribueerd.

De gebruiker (de gene die de advertenties ziet) zal in ruil voor het bekijken van advertenties BAT krijgen. Daarnaast is de informatie over de gebruiker anoniem voor de adverteerder en uitgever. Voor de uitgevers is het platform voordelig, omdat het BAT ontvangt gebaseerd op hoeveel gebruikers de advertentie zien. De adverteerder zal effectievere reclame hebben, omdat er minder advertentiefraude zal zijn.

Monetair

BAT heeft een maximaal aanbod van 1.500.000.000 tokens. Huidig zijn 1.000.000.000 tokens in circulatie. Dit is 66,67% van het totaal. Deze zijn allen uitgegeven tijdens de ICO. De overige 500.000.000 tokens zijn in handen van het bedrijf achter BAT.

Waar kan je de token verhandelen?

BAT is te verhandelen op verschillende platformen. Een handelsplatform met veel volume waar de munt wordt verhandeld is Binance.

Het is het handigste om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar bitcoins direct kunnen worden aangekocht. Wanneer je eenmaal in bezit bent van bitcoins kan je deze via een exchange, zoals Binance, omwisselen in BAT.

Foto: iStock/Antiv3D

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws